Translate

zondag 9 december 2012

Sinterklaasfeest

Deze post is verplaatst naar Jennifers Gezinsblog, lees daar verder over alles wat mijn gezin en familie aangaat.

2 opmerkingen:

  1. Waarom denk je er niet onderuit te komen om de kinderen cadeau's te even met kerst? Ik heb vroeger nóóit kerstcadeau's gehad. Wij deden Sinterklaas (in Nederland veel moeilijker onderuit te komen, aangezien die cadeau's van de Sint komen, en niet van de ouders natuurlijk), en ik heb het nooit oneerlijk gevonden dat we met kerst niks kregen. Ik vond het de normaalste zaak van de wereld, en vond zelfs de kinderen op school die wèl kerstcadeau's kregen een beetje verwend. Maar goed, onze familie heeft dan ook niet al te veel traditie rondom kerst. We hadden een boom en een dinertje en dat was het wel.
    Ik weet natuurlijk niet hoe de tradities bij jou zijn...
    Jelka

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoihoi,
    Niet direct de druk om met kerst cadeaus te doen hoor, meer de druk in het algemeen in december om te consumeren. Ik merk nu al hoe de klasgenootjes van Francis tegen elkaar opbieden met wie er het meest in de schoen krijgt, het vaakst de sint ziet, etc, etc. Die druk is er zeker wel. Dan zijn er ook nog alle kinderreclames. F. zeker en E. wat minder worden er erg hebzuchtig van (niet heel aantrekkelijk).
    Ik probeer ze toch mee te geven dat het gaat om geven en krijgen, samen delen en tijd met elkaar doorbrengen, in plaats van de mooiste speeltjes hamsteren. Maar het voelt soms als vechten tegen de bierkaai.
    Kerst houden wij strikt bij boom, diner en familie, geen cadeaus. Vooral omdat F. kort daarna alweer jarig is.

    BeantwoordenVerwijderen